Domeinnaam en webhosting

Domeinnaam en webhosting

webdesign amersfoort ebdwebdesign domeinnaam kiezen

Domeinnaam

Allereerst is er een domeinnaam nodig.
Wanneer er een domeinnaam bedacht is moet er gecheckt worden of dat domein nog beschikbaar is. 

www.jouwdomeinnaam.nl

Dat kun je hier doen.

Webhosting

Wanneer het domein nog vrij is moet deze geregistreerd worden bij een hosting­provider. Op de sites hostingwijzer of hostingvergelijken staan lijsten met hosting­providers en reviews. Sommige hostingproviders zijn wordpress website providers. Nederlandstalige support maar ook een goede bereikbaarheid bij vragen via telefoon, email, ticketing systeem, en live chat (het liefst allemaal) is belangrijk. Ook het verstrekken van een SSL certificaat door de provider is tegenwoordig een prettige optie.
Mijn website, maar ook een aantal door mij gemaakte websites zijn ondergebracht bij One.com. Snel, simpel, meer dan genoeg webruimte en prettig geprijsd. Contact via de live chat verloopt heel plezierig en tot nu toe ben ik altijd goed en duidelijk te woord gestaan. Inmiddels lees is ook goede reviews over bijvoorbeeld  Cloud86.

Weet je nu al dat je op korte termijn een 2e website nodig hebt? Bij sommige hosting­pakketten is het mogelijk meerdere domeinnamen en databases aan te maken.
Ook de mogelijkheid tot het aanmaken van een (onbeperkt aantal) e-mailadressen met daarbij ook de keuze voor forward, het doorsturen naar een bestaand e-mailadres of een pop3- of imap-account is een optie die voorkeur verdient.